Gezichtsmasker van Matcha thee

Gepubliceerd op 3 september 2020 om 17:03

Heb jij er ooit aan gedacht om Matcha op je gezicht te smeren? Waarschijnlijk niet en daarom laten wij jou kennis maken met wat zo'n gezichtsmasker, gemaakt op basis van Matcha poeder, met jouw huid kan doen. 

Het is een vrijwel geurloze gezichtsmasker die erg makkelijk zelf te bereiden is. Ook nadat je de gezichtsmasker gebruikt hebt en het wilt verwijderen, is het zo van je gezicht eraf gewassen. 

Wat kan het voor je huid doen?

Een gezichtsmasker van matcha biedt de huid de volgende voordelen:

  • Je huid wordt elastischer
  • Je tint wordt egaler
  • Het is ontstekingsremmend
  • Je huid wordt diep gereinigd


Wat heb je nodig om zelf een gezichtsmasker van Matcha te maken?

 

Er is geen standaard recept voor het bereiden van dit gezichtsmasker. Je kan altijd een extra ingrediënt toevoegen wanneer je bijvoorbeeld een droge huid hebt.

De volgende ingrediënten zijn onder andere makkelijk verkrijgbaar bij de supermarkt. Wellicht heb je het zelfs standaard in huis liggen.

- 1 grote lepel Matcha poeder
- 1 el water
- 1 halve el yoghurt
- 1 halve el avocado olie

Eventueel mag je de yoghurt ook vervangen door (biologische) kokosolie.  Let wel op bij het gebruik van kokosolie dat dit ingrediënt erg vloeibaar kan gaan worden als het warmer wordt en kan gaan druppen op je kleding. Houdt een tissue of servet onder je kin om eventuele druppels op te vangen.

 

Hoe maak ik de Matcha gezichtsmasker?

 

Wanneer alle ingrediënten in huis zijn, ben je klaar om het maskertje te bereiden.
Als eerste zorg je ervoor dat de Matcha poeder los geklopt wordt. Neem een theelepel en maak de Matcha los door er doorheen te roeren. Maak daarna een pasta van de Matcha poeder, water, yoghurt en avocado olie. Gebruik bij voorkeur lauwwarm water. Als je een droge huid hebt, kan je ook als extra Aloë Vera gel in dit mengsel toevoegen.

Wanneer je de ingrediënten van het mengsel goed door elkaar gemengd hebt, is het tijd om te smeren. Smeer het met enige dikte op je gezicht. Vergeet vooral de delen rondom je ogen niet. Laat de masker 10-15 minuten intrekken.
Nadat de 10-15 minuten verstreken zijn, spoel je het geheel van je gezicht af met lauw water met een zacht vochtig washandje. 
Als je gezicht weer schoon is, breng dan je dag- of nachtcrème aan.

Een Matcha gezichtsmasker werkt verkoelend en de antioxidanten verminderen ontstekingen aan je huid. Het reinigt je huid intens en geeft je een zijdezachte stralende huid. Voor de beste resultaten, moet je het masker 2-3 per week aanbrengen.


Gerelateerde producten