Een frisse start met een Matcha Green Tea smoothie

Gepubliceerd op 13 september 2020 om 17:14

Start je dag met een overheerlijke verfrissende Matcha Green Tea smoothie. Een smoothie op basis van banaan, amandel melk en natuurlijk echte Matcha poeder.

Smoothies zijn simpel en snel klaar te maken, lekker maar ook een tikkeltje spannend. MAAR vergeet niet, ze zijn absoluut geen maaltijdvervangers! Zie het eerder als een gezonde snack.

Een van onze favoriete smoothies is tóch wel de Matcha Green Tea smoothie. Met de zomer in het vooruitzicht willen we allemaal ons best gaan doen om weer wat gezonder te gaan eten en drinken. Smoothies zijn dan ook onmisbaar. Je kan allerlei combinaties maken. Hou je van pittig, verfrissend, fruitig of juist de grassige smaak? Ga vooral experimenteren.

Het verschil tussen Matcha theepoeder en normale groene thee blaadjes

Voordat we het Matcha smoothie recept met je delen, willen we toch eerst even het verschil onder de aandacht brengen van Matcha poeder en normale groene thee blaadjes. Matcha is niet simpelweg het fijnmalen van de normale groene theeblaadjes die we wel eens thuis of in een restaurant bij onze thee drinken. Matcha wordt gemaakt van individueel geselecteerde jonge blaadjes van de hoogste kwaliteit groene thee planten. Een van de bijzonderheden is dat Matcha planten een maand voordat ze geplukt worden in de schaduw worden gezet om door te groeien. Na het oogsten worden de groene thee blaadjes helemaal fijn gemalen met behulp van granieten stenen.
Dus vergeet het fijnmalen van 'rijpe' groene thee blaadjes tot poeder om uiteindelijk Matcha te kunnen maken. De smaak en het effect wat Matcha heeft zal niet hetzelfde zijn als echte Matcha poeder. Bestel daarom makkelijk jouw Japanse Matcha thee poeder in onze webshop.

Het recept voor een creamy Matcha Green Tea smoothie

De Matcha Green Tea smoothie is de perfecte combi van banaan en Matcha poeder. Het maakt de smoothie lekker creamy. Waarom het een goede start-van-de-dag drankje is, is omdat de smoothie een energyboost geeft en door de natuurlijke zoetheid grijp je daarna minder snel naar ongezonde zoete tussendoortjes. 

 

Ingrediënten:

  • 1 banaan
  • 5 ijsklontjes
  • 3/4-1 kop ongezoete amandel melk (eventueel kan je deze ook vervangen door kokos-, rijst-, soja- of koemelk)
  • 1 theelepel Matcha theepoeder
  • Optioneel: verse muntblaadjes

Bereiding

Bereidingstijd: 3 minuten voor twee glazen

 

  1. Pel de banaan en snij deze in stukken
  2. Voeg alle ingrediënten toe in een blender en mix alles 1 minuut lang.
  3. Roer het mengsel om en zet nog even kort de blender aan tot alles vloeibaar is geworden.
  4. Giet in een glas en geniet van jouw Matcha smoothie-moment!

Gerelateerde producten