Een kop Matcha thee bereiden: hoe doe ik dat?

Gepubliceerd op 2 september 2020 om 17:53

Een perfect kopje Matcha thee bereiden, hoe doe je dat eigenlijk? Je weet wel, één met een mooi laagje schuim bovenop en de juiste smaaksterkte. In deze blog leg ik stap voor stap uit hoe je Matcha thee bereidt.

 

Bereiding

Slechts 1 theelepel matcha poederthee op 100 ml water

 

  1. Doe 1 theelepel matcha poeder in een ruime mok of gebruik een kom. 1 theelepel staat gelijk met 1 gram.
    1. Met een traditionele Matcha theeschep kun je drie keer scheppen.
  2. . Giet een heel klein scheutje koud water op de matcha poeder en roer met het bamboe kloppertje (whisk) tot alle klonters zijn verdwenen en het een gelijkmatige pasta is geworden.  
  3. Voeg daarna 100 ml heet water van maximaal 80°C toe en roer het geheel met de bamboe klopper. Houd de whisk hierbij verticaal en maak snelle bewegingen in de vorm van de letter M. Als er een romige schuimkraag op zit is de matcha klaar om gedronken te worden.

 

Smaak

 

Voor jouw perfecte smaak, kan je experimenteren met de hoeveelheid Matcha poeder. Twee erg belangrijke onderdelen in de bereiding van een perfect kopje Matcha is dus het ontklonteren met koud water en dat je daarna water toevoegd van maximaal 80 graden Celsius.

Het drinken van Matcha verhoogt het bewustzijn en concentratievermogen en brengt je energie op een level die constant aanhoudt zonder pieken en dalen. Wanneer je geconcentreerd moet werken of een belangrijke meeting hebt, geeft Matcha thee dus de juiste energyboost die je lichaam nodig heeft. 

Enjoy!


Gerelateerde producten